La CUP de Figueres demana la dimissió del regidor Diego Borrego (PP) per incitació a l'odi

La CUP de Figueres ha demanat avui la dimissió del regidor del Partit Popular, Diego Borrego, per un comentari a les xarxes socials incitant a l'odi: "Me gusta más ver como los Mossos os meten la porra por el culo a los independentistas, y encima os gusta", declarava Borrego.

La portaveu de la formació independentista, Natàlia Sànchez, ha mostrat el seu rebuig cap a aquestes afirmacions del regidor popular: "El comentari de Diego Borrego, incitant a l'odi i a la violència a través d'un to clarament homòfob, és totalment inacceptable", ha declarat Sànchez. I ha afegit: "Des de la CUP demanem la dimissió del regidor Borrego. Les seves paraules són impròpies d'un representant públic d'un ajuntament en democràcia".

El comentari de Diego Borrego se situa en el context d'una conversa a les xarxes socials arran de la denúncia dels comentaris d'incitació a l'odi i apologia del franquisme difosos pel regidor del PP de Vilafant, Pepe Parra. Segons la Candidatura d'Unitat Popular, aquesta no és la primera vegada que Borrego esgrimeix comentaris d'aquest tipus. Les seves declaracions racistes als plens i a les xarxes socials són una constant. A més, el regidor del PP ja es va abstenir l'any passat en una moció municipal que demanava la condemna al feixisme i a la dictadura de Franco.

 

"El comentari de Diego Borrego, incitant a l'odi i a la violència a través d'un to clarament homòfob, és totalment inacceptable", ha declarat Sànchez