La CUP demana que s'aclareixi quin model organitzatiu i de gestió es preveu a FISERSA en el cas d'entrada del Consell Comarcal

La formació demanarà un estudi de viabilitat per tal que FISERSA assumeixi els serveis d'Ecoserveis

El passat dijous 5 de novembre es va celebrar un Consell d'Administració de FISERSA. En aquesta reunió, el punt 3 a l'ordre del dia feia referència a un informe sobre la proposta de conveni entre els Ajuntaments de Figueres i Vilafant i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà. L'objectiu d'aquest conveni és la prestació de serveis públics de proveïment d'aigües, clavegueram, sanejament i depuració d'aigües a través de FISERSA. 

En la presentació d'aquesta proposta diferents membres del Consell d'Administració varen demanar que es fes un treball de fons sobre quins canvis s'haurien de produir al si de l'empresa pública per tal d'assumir un canvi estratègic com el que es planteja. Entre altres qüestions, Natàlia Sànchez, representant de la CUP al Consell d'Administració de FISERSA, va demanar quin model organitzatiu i de gestió hauria d'adquirir l'empresa per tal de desenvolupar activitats d'interès estrictament municipal com són les zones blaves de Figueres i, per altra banda, l'abastament d'aigua a diferents pobles de la comarca. Davant la manca d'informació concreta sobre la forma que hauria d'agafar FISERSA, no es va produir cap votació i es va emplaçar el Gerent i Conseller Delegat a aprofundir en aquestes qüestions. És en aquest sentit que des de la CUP lamenten que l'Ajuntament de Figueres convoqui els mitjans de comunicació per explicar una proposta de conveni que no ha estat aprovada pel Consell d'Administració de FISERSA. 

Tanmateix, la CUP considera positiu que s'aposti per la municipalització de serveis públics i que se sumin esforços entre els diferents municipis de la comarca, però alerta que s'han de seguir uns procediments que garanteixin la viabilitat d'aquest canvi estratègic a FISERSA, i no fer-ho en base a compareixences de premsa sense haver-ne definit prèviament el contingut. 

Així mateix, la formació independentista vol plantejar que FISERSA assumeixi els serveis que ara mateix gestiona Ecoserveis. Per això, les properes setmanes la CUP demanarà formalment que es desenvolupi un estudi de viabilitat perquè FISERSA assumeixi tots els serveis d'Ecoserveis, seguint, d'aquesta manera, l'onada de municipalitzacions de serveis que governs de tots els colors estan desenvolupant des del 2010.

És en aquest sentit que des de la CUP lamenten que l'Ajuntament de Figueres convoqui els mitjans de comunicació per explicar una proposta de conveni que no ha estat aprovada pel Consell d'Administració de FISERSA.