La CUP demanarà que sigui necessari fer una consulta popular si es vol modificar el caràcter públic de FISERSA

La candidatura alerta que des del 2011, amb la majoria de Santi Vila, s'han pagat 176.000 € en indemnitzacions a alts càrrecs

La CUP de Figueres considera que s'està posant en perill la viabilitat de l'empresa pública FISERSA. Alerten que des de les eleccions municipals del 2011, en què Santi Vila va guanyar amb majoria absoluta, l'empresa pública que té entre les seves activitats l’aigua i sanejament, el transport urbà, les zones blaves i el servei de grua, ha hagut de pagar 176.000 euros d'indemnitzacions a alts càrrecs que han estat acomiadats entre polèmiques i irregularitats. En aquest període de temps també s'han deixat fora del consell d'administració de FISERSA a tres grups de l'oposició, quan sempre hi havien estat representats tots els grups municipals. En aquest sentit, la CUP demana que es retorni la representació en el consell d'administració a tots els grups municipals.
La formació independentista també demana al govern de Marta Felip que doni explicacions públiques sobre els motius reals que han provocat l'acomiadament de Josep Viñas. La CUP tem que la mala gestió de CIU desemboqui en un nou intent de privatitzar parcialment o la totalitat dels serveis que gestiona FISERSA, tal com ja va intentar el 2010 Santi Vila, quan encara no tenia majoria absoluta.
En aquest sentit, la formació independentista proposarà formalment al govern de Marta Felip que es proposi una modificació dels estatuts de FISERSA. La CUP vol introduir-hi una clàusula que obligui el govern a convocar una consulta popular si es vol modificar la naturalesa de l'empresa. La candidatura considera que si els propietaris de l'empresa són els ciutadans de Figueres, són aquests els que han de decidir quin ha de ser el futur de l'empresa.
Pel regidor de la formació Joan Font, aquesta modificació dels estatuts seria percebuda per la ciutadania com un gest democratitzador i de transparència. Per Font “El dret a decidir comença en el municipi”.
La formació independentista recorda que FISERSA sempre havia estat una empresa amb un funcionament correcte, no només perquè les tarifes d'aigua que han de pagar els ciutadans són ajustades, sinó perquè el que en molts exercicis han pagat de més els ciutadans, són recursos que es queden a la ciutat i que representen una font addicional  de finançament que torna a revertir en el conjunt de la ciutadania.
Així mateix, la CUP alerta que mentre ciutats com París i Berlin remunicipalitzen el servei d'aigua per donar un servei més econòmic i eficient als ciutadans, a Figueres la mala gestió de l'actual govern porta la ciutat en direcció contrària.