La CUP vol garantir l’accés a les activitats ‘extraescolars’ a tots els alumnes figuerencs

‘Escoles Obertes’ és el projecte inicial d’un procés participatiu que pretén convertir les escoles en centres de lleure, esport i formació

La CUP de Figueres ha presentat avui el projecte ‘Escoles Obertes’, que pretén convertir les escoles de la ciutat en espais per a desenvolupar activitats extraescolars per als infants i joves. La formació independentista entén l’educació com un procés continu de desenvolupament integral (físic, intel·lectual, emocional i social) transversal a totes les esferes de la vida quotidiana. Aquesta transversalitat fa que l’educació es materialitzi més enllà de l’educació reglada en el marc de les institucions educatives: no només en els centres educatius, sinó també -i fonamentalment- en aquells espais de relació considerats no lectius o no formals.

Segons la Candidatura d’Unitat Popular, les institucions públiques han de garantir l’accés a l’educació pública, però també al lleure, a l’esport i la formació més enllà de l’escola. El projecte que presenta la CUP, doncs, vol abordar la mancança d’oferta pública d’activitats “extraescolars” per reduir les desigualtats entre el jovent de la ciutat derivades de la possibilitat d’accés a les propostes o iniciatives privades.

El document és un projecte inicial que pretén ser l’inici d’un procés participatiu coordinat per l’Ajuntament de Figueres amb la implicació de la comunitat educativa, especialment de les AMPes.

La CUP vol reduir les desigualtats entre el jovent de la ciutat derivades de la possibilitat d’accés a les propostes o iniciatives privades