Una trentena de persones al punt de trobada sobre Escoles Obertes

La Candidatura d’Unitat Popular es mostra satisfeta amb l'interès de la comunitat educativa en el projecte

Una trentena de persones van participar ahir al punt de trobada sobre el projecte de la CUP de Figueres, Escoles Obertes a l'Institut Ramon Muntaner. La convocatòria, que anava especialment dirigida a la comunitat educativa però també a la resta de figuerencs i figuerenques, va servir per posar a debat el document sobre el projecte Escoles Obertes, un projecte que pretén convertir les escoles figuerenques en centres de lleure, formació i esport.

Toni Garcia, regidor de la CUP i professor d'institut va realitzar una exposició sobre el projecte Escoles Obertes. Posteriorment, es va obrir un torn de preguntes, que van anar encaminades als dubtes sobre els horaris i el nombre de participants de les activitats plantejades a Escoles Obertes, la preocupació per la segregació escolar i la implicació de l'Ajuntament de Figueres en aquesta proposta, que ha estat presentada a la regidora d'educació.

La Candidatura d'Unitat Popular es mostra satisfeta amb l'interès que ha generat aquesta primera trobada del procés participatiu que ha engegat entorn d’aquest projecte educatiu que va més enllà del sistema reglat. Segons la formació independentista, és imprescindible la implicació de la comunitat educativa per enriquir el document i per fer efectiva la implantació del projecte a les escoles de la ciutat. Aquesta ha estat la primera de les diferents trobades que es realitzaran per a redactar el document del projecte final, a través de les aportacions dels figuerencs i figuerenques.

L'objectiu del projecte Escoles Obertes és el d'afavorir la cohesió social als barris, abordant la mancança d'oferta pública d'activitats extraescolars i així reduir les desigualtats entre els infants de la ciutat derivades de la possibilitat d'accés a les propostes o iniciatives privades. El projecte Escoles Obertes proposa convertir les escoles (fora dels horaris de curs, de 16.30 h a 19.30 h) en centres on s'ofereixin activitats (de caràcter lúdic, artístic, esportiu i tallers d'estudis) per a joves d'entre 6 i 12 anys.

 

Aquesta ha estat la primera de les diferents trobades que es realitzaran per a redactar el document del projecte final