Així, no, senyora Felip

Article de Lluís Armengol, regidor de la CUP de Figueres, publicat a El Punt Avui.

Hem pogut llegir en els diaris les insòlites declaracions de la senyora Marta Felip carregant a la CUP la responsabilitat de l'ordre, que ella mateixa va signar, de fer aturar les obres de l'edifici de l'Erato perquè no s'ajustaven a la llicència donada. Recordem que és una decisió avalada pels tècnics, segons l'informe que s'ha fet públic.

La senyora Felip, que va decretar l'aturada, assegura que les afirmacions de la CUP, que va demanar la inspecció de l'obra, “són part de la seva estratègia de difamació sobre qualsevol iniciativa privada que es faci a la ciutat, sobretot si hi ha el cognom Miquel associat, com és en aquest cas” (El Punt avui, 18.12.15).

Fer aquesta afirmació sense aportar cap més argument és un fet lamentable, gravíssim. És una reacció malcarada i intempestiva que és fora de lloc. Qui ostenta una responsabilitat com la seva té l'obligació de ser més curós que ningú en l'exercici del seu càrrec.

La capacitat del nostre grup de tenir grans “estratègies de difamació” és més aviat modesta. Som tres regidors que voluntàriament i sense cap remuneració econòmica (perquè passem íntegrament l'assignació municipal a la CUP) fem la nostra tasca de representació ciutadana amb la millor de les intencions per col·laborar en el redreçament d'una ciutat que viu un moment ensopit i necessita de l'esforç de tots. Sortosament els regidors de l'oposició trobem en altres membres de l'equip de govern una millor i més sana amplitud de mires, que ens permet aportar idees i propostes i estimula una positiva col·laboració.

Sense cap mena de dubte, els membres del grup municipal de la CUP seguirem fent una oposició responsable en benefici de la ciutat, denunciant si cal situacions que no s'ajusten a la legalitat urbanística, com les obres de l'Erato. Ho fem amb normalitat, sense prejudicis contra cap persona ni empresa, complint amb sensatesa les obligacions que els nostres conciutadans ens van delegar. Només faltaria. La desqualificació de l'adversari és sempre un mal camí. Els judicis d'intencions només tanquen portes. Faria bé la senyora Felip de reconsiderar les seves afirmacions.

Els judicis d'intencions només tanquen portes