Notícies de Figueres

La CUP de Figueres vol estrènyer les relacions entre  el teixit associatiu, l’administració pública, artistes i creadors. Consideren que cal impulsar polítiques culturals que arribin a tota la ciutat i al llarg de l’any. És en aquest sentit que la formació independentista assenyala que l’últim ple d’aquest mandat es van atorgar 80.000 euros més a la partida de 240.000 euros del pressupost municipal que ja es destinen al Festival Acústica.

Si hi ha un tema candent a Figueres, és el tren. És la història (inacabada) de com una ciutat ha cedit a les imposicions del poder central i ha acabat assumint com a beneficiosa la dramàtica pèrdua de l'estació del centre. Tothom sap que és una barbaritat urbanística que perjudica greument els interessos dels ciutadans, tant de la ciutat com de la comarca. ADIF,  RENFE i el Ministeri de Transports només estan interessats a resoldre el pas fronterer i la connexió europea. Tota la resta, Figueres i comarca inclosos, els és ben igual.

L’educació és un dels àmbits que la CUP, a través de Júlia Bardera, número dos de la candidatura, fa una de les propostes més ambicioses pel proper mandat. La candidata de la CUP, membre del moviment de renovació pedagogica, compte amb el suport d’un equip de professionals d’educació que li han permès definir els objectius educatius pels propers anys.

Un dels objectius de la CUP de Figueres pel proper mandat és garantir el desenvolupament dels joves en tots els àmbits. La joventut és un dels col·lectius que actualment travessen moltes dificultats i vulnerabilitats. Per això consideren que cal impulsar polítiques d'ocupació, habitatge, salut, oci i participació perquè tinguin les condicions materials per a dur a terme el projecte de vida que vulguin.

La candidatura encapçalada per Xavier Colomer segueix exposant les seves propostes per a les eleccions municipals del 28 de maig. En aquest sentit, la política lingüística té un espai prioritari al programa electoral que la CUP segueix desenvolupant.

Dissabte al vespre la Plaça Josep Pla va acollir l’acte de presentació de la llista electoral que la CUP presenta a Figueres. La formació independentista va fer públic el seu eslògan de campanya «A Figueres, no perdem el tren», un eslògan amb significat literal i també figurat.

Figueres necessita marcar-se uns objectius clars, coherents, realistes i al mateix temps ambiciosos, per aconseguir la ciutat que volem. Una ciutat que afronti les problemàtiques que viu en el dia a dia i que engegui projectes que engresquin i millorin la vida dels seus ciutadans i ciutadanes. Aquests objectius han de ser acordats i abordats des de molts àmbits, amb un treball encapçalat per l’ajuntament, els seus representants polítics i els seus tècnics, però en el que participin, col·laborin i comparteixin els diferents agents que participen en cada camp.

Pàgines