Notícies de Figueres

Després de fer-se públic que el Ministeri de Defensa espanyol ha vetat la presidència del Consorci del Castell de Sant Ferran al representant de la ciutat, la CUP de Figueres portarà una moció al proper Ple amb l'objectiu que Ajuntament i Generalitat surtin del Consorci de gestió del monument.

Jo vinc d’un silenci, antic i molt llarg (...) Qui perd els orígens perd la identitat cantava Raimon al Plau d’Esports de Barcelona l’any 1975, poc abans que el dictador Francisco Franco morís. Quaranta anys després, la recuperació, preservació i difusió de la memòria històrica de la Guerra Civil i el Franquisme continua essent un assignatura pendent a bona part del país, malgrat l’impuls del Memorial Democràtic.

Ara fa tot just sis mesos, l'alcaldessa Marta Felip i l'ex-alcalde i conseller Santi Vila varen protagonitzar una acte propagandístic titulat "Figueres 2007-2015: Història de la transformació d'una ciutat" en el què el triomfalisme i l'autocomplaença vessaven per tot arreu. Tot un exercici de frívola negació de la realitat. En definitiva, la idea era vendre que "(...) el projecte de ciutat de Figueres va com un llamp", tal com va dir l'ex-alcalde. Aquest era el guió i aquest és el "relat de ciutat" oficial. 

La CUP de Figueres ha presentat al·legacions a la modificació del projecte d’ampliació de la vorera del carrer Caamaño que n’ha suprimit l’arbrat previst. El projecte original, aprovat definitivament per la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Figueres el 18 de maig de 2015, preveia plantar arbres al tram del carrer Caamaño en què s'ampliava la vorera.

Durant el llarg estiu, multitud de nois i noies participen en els casals de lleure, en campus esportius o en campaments de tot tipus. Una bona part d’ells estan impulsats i organitzats per l’Ajuntament i això està molt bé. A més,  la gran part dels monitors i monitores que eduquen i acompanyen aquests infants i joves són els mateixos monitors i monitores que, de forma altruista, fan aquesta tasca durant la tardor, l’hivern i la primavera. I això està millor. 

Ahir al vespre, la CUP de Figueres va realitzar una xerrada-debat sobre la situació de Figueres i el seu futur. Abans, però, la regidora Natàlia Sànchez va explicar com havia quedat el nou govern, i com, tot i la rectificació en les retribucions, encara seguia sent una proposta que augmenta un 29 % el cost total dels polítics, 800.000 euros anuals. Per a la regidora de l’esquerra independentista, el cartipàs final i les retribucions només responen a un equilibri entre partits, sense tenir cap projecte de futur per a la ciutat.

El grup municipal de la CUP Figueres ha organitzat una xerrada – col·loqui el proper dijous 30 de juliol del 2015 a les 20,00 h. a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres. L’objectiu d’aquesta xerrada es poder explicar i valorar el nou cartipàs municipal figuerenc, analitzant l’augment de les despeses , així com l’increment dels càrrecs de confiança del nou govern municipal. També es vol valorar les primeres decisions preses pel nou govern municipal.

Dos mesos després del 24 de maig són molts els que asseguren que seran uns anys moguts per a la política municipal figuerenca. Cert, ho seran, pels reptes que té la ciutat al davant i per la composició d’un govern fràgil, personalista, que improvisa i frivolitza amb l’erari públic, irritat i irritable.
Veus els tres punts del pla de xoc anunciat pels màxims responsables de l’equip de govern: 1.-Neteja i manteniment de l’espai públic;  2.-Construcció de noves instal·lacions esportives; 3.- Abordar la problemàtica del barri de Sant Joan. Llegeixes aquesta proposta, et gires i mires la ciutat i no t’ho pots creure.

La CUP-Crida Constituent organitza cinc jornades per repensar alguns dels drets bàsics de la nova república catalana arreu del territori. A les comarques Gironines, la primera jornada serà el diumenge vinent, 19 de juliol, a Girona i tractarà sobre el dret a l'educació. Aquesta serà seguida per jornades sobre el dret a la sanitat, a viure de la terra, a l'aigua i a l'energia. Aquestes es faran a Blanes, Banyoles, Figueres i La Bisbal respectivament.

Pàgines